Bespaar nu bij onze SPRING SALE

Informatie over de Wickey categorieën

minus-circle plus-circle Bij welke torens past de buitenspeelkeuken Muddey Play?
minus-circle plus-circle Zijn de artikelen alleen online te koop?

Omdat we een louter online bedrijf zijn, verkopen we onze artikelen echt uitsluitend via internet. In onze dealerlijst vind je een opsomming met alle verkoopplatformen waarop onze producten verkrijgbaar zijn, naast onze webshop. Een insider tip van ons voor jou: check regelmatig onze social-kanalen: daar verrassen we je regelmatig met coole (kortings-)acties!

minus-circle plus-circle Hebben jullie ook brochures of catalogussen waar de verschillende speeltoestellen in staan?

Wij denken aan het milieu en daarom beschikken we niet over catalogussen of brochures. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om een geweldig speelparadijs voor je kinderen te creëren.

minus-circle plus-circle Hebben jullie een showroom?

Een showroom staat tot nu toe niet op de planning. Woon of ben je toevallig in de buurt? Aarzel dan niet om eens langs te komen! Wij hebben verschillende speeltoestellen opgebouwd op ons terrein. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op onze Inspiration-pagina om hier eerste indrukken van onze speeltoestellen te verzamelen.

minus-circle plus-circle Zijn de Wickey speeltoestellen ook geschikt voor openbaar gebruik?

Om scholen, openbare speeltuinen, peuterspeelzalen, enz. ook optimaal uit te rusten bieden wij ook speeltoestellen voor openbaar gebruik aan. Onze MAGIC, GIANT en Hy Land speeltoestellen voldoeen aan de Europese norm EN-1176 en zijn daarom geschikt voor openbaar gebruik. Meer speeltoestellen voor openbaar gebruik vind je hier: Openbare speeltoestellen.

minus-circle plus-circle Heb je voor sommige Wickey speeltoestellen een bouwvergunning nodig?

Omdat de regelgeving hieromtrent niet alleen internationaal, maar ook regionaal kan verschillen, adviseren wij je om bij je gemeente/stad persoonlijk navraag te doen naar de actuele regelgeving.

minus-circle plus-circle Hoe ga ik met het speeltoestel om indien ik het niet meer gebruik?

Let er na het demonteren op dat je het speeltoestel goed opruimt. Je gemeente kan je vertellen waar je het geïmpregneerde hout naartoe kunt brengen.

minus-circle plus-circle Moeten de Wickey speeltoestellen regelmatig onderhouden/gecontroleerd worden?

Zoals bij elk product dat je dagelijks gebruikt, kunnen op onze speeltoestellen gebruikssporen ontstaan. Daarom raden wij je aan om je speeltoestel regelmatig de staat van de schroeven, planken en accessoires te controleren. Meer tips en informatie over onderhoud vind je in de montagehandleiding van je speeltoestel.

minus-circle plus-circle Hoe kan ik mijn speeltoestel uitbreiden?

Bekijk onze webshop eens. De accessoires die je hier vindt, kunnen probleemloos aan elk speeltoestel worden bevestigd. De afzonderlijke aanbouwmodules zijn op dit moment niet apart (na) te bestellen.

minus-circle plus-circle Welke artikelen moet ik extra bestellen?

In ieder geval Ankers die in beton in de grond gefixeerd kunnen worden. Deze zijn essentieel om het speeltoestel of de schommel zo rotsvast mogelijk te laten staan en daarmee gaat de 10 jaar garantie op het hout in werking. De vermelde garantie geldt namelijk voor alle houten onderdelen, bij het gelijktijdig aanschaffen van onze eigen ankers. In alle overige gevallen geldt de wettelijke garantie van twee jaar. Meer informatie over garantie en garantiebepalingen, vindt u in onze garantievoorwaarden.

minus-circle plus-circle Welke platformhoogtes zijn er en hoe beslis ik welke ik neem?

Bij Wickey vind je speeltoestellen en –huisjes met verschillende platformhoogtes. Welk speeltoestel het beste voor jou is, hangt ook af van je eigen wensen en vereisten: is je tuin klein en beginnen je kinderen pas net te klauteren en te schommelen? Dan is een speeltoestel met een lagere platformhoogte van bijvoorbeeld 90 cm of 120 cm en korte glijbaan waarschijnlijk voldoende. Grotere speeltoestellen met platformhoogtes van 150 cm of 210 cm en aanbouwmodules zijn perfect geschikt voor oudere kinderen en langdurig speelplezier.

minus-circle plus-circle Waar vind ik de gedetailleerde afmetingen van het speeltoestel?

De laatste afbeelding in de galerie op de desbetreffende productpagina informeert je over de lengte, de breedte en de hoogte van jouw gewenste artikel.

minus-circle plus-circle Past elk accessoire bij elk speeltoestel?

Stuurwielen, telescopen etc. kun je op elk speeltoestel bevestigen en precies op de plaats waar het naar jouw mening het beste past. De glijbanen moeten echter wel aan het platform van je speeltoestel passen.

minus-circle plus-circle Hoeveel kinderen kunnen tegelijkertijd op een speeltoestel spelen?

In principe zijn er geen regels voor wat betreft het aantal kinderen. Er moet echter op gelet worden dat elk platform een maximale belasting van 100 kg heeft. Voor specifieke onderdelen zoals schommels en glijbanen geldt een maximale belasting van 50 kg.

minus-circle plus-circle Met hoeveel kilogram mag een speeltoestel maximaal belast worden?

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg. De maximale belasting van de afzonderlijke platformen bedraagt 100 kg.

minus-circle plus-circle Is het gebruik van rubberen tegels noodzakelijk?

Bij speeltoestellen voor openbaar gebruik is het gebruik van rubberen tegels verplicht. Hoeveel je nodig hebt en waar de rubberen tegels gelegd dienen te worden, vind je op de betreffende productpagina en in het PDF-bestand onder de productdetails. Voor onze speeltoestellen voor privégebruik geldt geen wettelijke verplichting omtrent het gebruik van rubberen tegels. Als het speeltoestel echter op een harde ondergrond staat, zoals bijvoorbeeld een grindrijke bodem, raden wij je toch aan om uit voorzorg rubberen tegels te gebruiken.

minus-circle plus-circle Kan ik een schommel aan een boom bevestigen?

In principe is dit natuurlijk mogelijk. Voorwaarde is een belastbare tak zonder vertakkingen, die niet gevaarlijk kan zijn voor je kinderen tijdens het schommelen. Onze ronde schommelhaken zijn hier het meest geschikt voor. Let er echter wel op, dat het aanbrengen van schommels aan andere objecten op eigen verantwoordelijkheid berust.

minus-circle plus-circle Hoe moet een schommel worden vastgemaakt?

Net zoals bij onze speeltoestellen, moeten de palen van de schommel met ankers in beton vastgezet worden. Welke ankers wij aanbevelen, vind je op de desbetreffende productpagina.

minus-circle plus-circle Hoeveel plaats/veiligheidsafstand heb ik nodig voor een schommel?

Over het algemeen raden wij aan, om de schommel op een veilige afstand van minimaal twee meter bij andere grote objecten en obstakels uit de buurt te plaatsen.

minus-circle plus-circle Met hoeveel kilogram kunnen een schommel en een schommelzitje belast worden?

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg.

minus-circle plus-circle Kan ik ook zand kopen bij Wickey?

Zand is helaas niet verkrijgbaar bij Wickey. Hoogwaardig speelzand vind je echter in elke goed uitgeruste bouwmarkt.

minus-circle plus-circle Is er een deksel voor de zandbak?

Voor onze zandbakken met de afmetingen 110x110 cm raden we onze Zandbak Smart Cover 105 aan. Voor alle andere maten adviseren wij om de zandbakken af te dekken met een net of een luchtdoorlatend afdekzeil. 

minus-circle plus-circle Waarom sluit de deksel van mijn zandbak niet volledig?

De kleine openingen tussen de deksel en de zandbak zorgen ervoor dat het ontstaan van schimmel door opeenhoping van vocht wordt tegengegaan.

minus-circle plus-circle Hoe vermijd ik het ontstaan van schimmels en zwammen?

Ons hout wordt onder keteldruk geïmpregneerd. Tijdens dit proces wordt een impregneermiddel onder hoge druk in het hout geperst. Dit proces beschermt het hout niet alleen tegen verwering, maar heeft ook een preventieve werking tegen organismen die het hout kunnen aantasten. Zelf kun je de schimmelvorming voorkomen door het hout direct na ontvangst uit te pakken en tot het bouwen (minimaal 2 dagen) op een beschutte plaats te laten drogen.

Laden...

Vergelijk artikelen

chevron-right